Home > BiH > U novu školsku godinu krenulo 360 prvašića

U novu školsku godinu krenulo 360 prvašića

Zakoračili smo u novu školsku godinu. S  radošću naglašavam kako u školske klupe sjeda 360 prvašića, što je 47 više nego prošle školske godine.

Ovaj podatak posebno raduje, ohrabruje i ulijeva nadu kako je vrijeme stalnog pada broja učenika iza nas. Svjesni smo kako su današnje generacije drugačije. Udžbenik odavno nije jedini izvor informacija, a učitelj jedini prenositelj znanja.

Ako nije motiviran učenik je nezainteresiran, pasivan i u konačnici to rezultira ometanjem i izbjegavanjem nastave. U razredu sjedi matematičar kojega baš i ne zanima povijest, sportaš kojemu kemija nije strast ili budući programer koji nije talentiran za glazbu. Pred školom i učiteljima su veliki izazovi te je vrijeme da zakoračimo u kvalitetno školstvo po mjeri današnjih generacija. Naš je posao motivirati ih da surađuju, razvijaju samopouzdanje, kritičko mišljenje, socijalne vještine i prijateljstva te maksimalno razviju svoje potencijale, jer jedino tako mogu izrasti u dobre ljude i stručnjake u svom zanatu.

O odgoju i obrazovanju se ne može govoriti bez roditelja koji imaju nezamjenjivu ulogu u životima svoje djece. Zato pozivam roditelje da budu partneri školi te da djecu zajedno odgajamo u duhu tolerancije, empatije, uvažavanja i prihvaćanja, kako nemilih događaja koji su u ovoj godini potresali škole u okruženju više ne bi bilo.

Vladahbz