Home > Svijet > U Njemačkoj raste broj zaraženih koronom

U Njemačkoj raste broj zaraženih koronom

U Njemačkoj ponovno raste broj zaraženih korona virusom, pokazuju laboratorijski nalazi. Prošli tjedan bilo je oko 13.130 slučajeva, nakon oko 12.900 i 10.000 u prethodna dva tjedna, piše Njemačka novinska agencija (dpa).

Od početka srpnja bilježi se rast, objavio je Institut Robert Koch (RKI). Ukupna učestalost bolesti dišnog sustava prošlog je tjedna porasla u odnosu na prethodni. Među oboljelima ima odraslih i djece.

Osim korona virusa, trenutno su relativno česti rinovirusi koji uzrokuju prehladu.

00:00

Korona virus soja EG.5 (Eris) početkom listopada bio je u gotovo polovici pozitivnih uzoraka i još uvijek ima najveći udio, prenosi Fenix magazin.

Lars Schaade, predsjednik RKI-ja, nedavno je izjavio kako ne vidi mogućnost da se virus proširi u mjeri koja bi se mogla usporediti sa stanjem prethodnih godina.

 

U međuvremenu je stanovništvo izgradilo široki imunitet zahvaljujući cijepljenju i činjenici da su mnogi preboljeli bolesti.

Sada kruži još jedan respiratorni uzročnik koji može imati posebne karakteristike, poput tzv. dugog kovida. Međutim, za većinu ljudi nema ozbiljnih posljedica.

Stvarni broj zaraženih svakako je veći od službenog, budući da se testiranja sada primarno rade u slučaju težeg oblika bolesti.

Vecernji list