U Mercedesu krijumčarili migrante na području Tomislavgrada

U okviru operativne akcije “Migrant-Vinica” pripadnici Jedinice granične policije Kamensko protekle noći uhitili su državljanina Republike Srbije i Jordana A.E.R. (1990.) i državljanina Bosne i Hercegovine H. A. R. (1997.) nakon što su otkriveni u krijumčarenju devet osoba afroazijskog porijekla na području općine Tomislavgrad.

Ilegalni migranti, među kojima su bile i dvije maloljetne osobe, nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s policijskim službenicima izjavili su da dolaze iz Iraka (1) i Egipta (8), priopćila je Granična policija BiH.

Svi su krijumčareni u vozilu Mercedes, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao H. A. R., dok je vozilo Polo, također, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao A. E. R. bilo prethodnica. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo krijumčarenja osoba, o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH kao i Služba za poslove sa strancima BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, navode iz Granične policije BiH, prenosi bljesak.info.