Home > Livno > U Livnu otvorena izložba ratnih fotografija iz Vukovara

U Livnu otvorena izložba ratnih fotografija iz Vukovara

U Franjevačkom muzeju i galeriji “Gorica” u Livnu u petak je otvorena izložba ratnih fotografija s područja grada Vukovara.

Izložbu je organizirao livanjski Moto klub “Headstone MC”, u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Livna, Moto klubova Vukovi, Biker boysi, Veterani Hercegovina, Free riders Tomislavgrad, Kluba navijača Troglava “Konjica”, UG Vaganj Prolog i Zavičajne udruge “Sveti Mihovil” župe Odžak-Ćaić.

Kako je uime organizatora kazao Tadija Hrga, za izložbu je pripremljeno više od 200 fotografija nastalih iz objektiva dragovoljaca Domovinskog rata, HOS-ovaca i branitelja Vukovara, Damira Radnića i Viktorina Jurića – Paše.

Po njegovim riječima, Damir Radnić i Viktorin Jurić – Paša jedini su u proboju iz Vukovara iznijeli svoje filmove s preko 300 ratnih fotografija koje su nastale u vrijeme okruženja Vukovara i Bogdanovaca, od 1.listopada do 18. studenoga 1991. godine.

– Osim fotografija ratnog Vukovara i Bogdanovaca, na izložbi se može pogledati i vrijedna kolekcija fotografija nastalih nakon okupacije Vukovara, s raznih terena, iz mjesta u čijoj su obrani sudjelovali autori fotografija nakon završetka bitke za Vukovar- kazao je Hrga.

Osim izložbe, koja će ostati otvorena tijekom vikenda, organizatori su sinoć u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu pripremili i prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti”.

Fena