U Livnu održan Olympic Day 2022.

U predivnom ambijentu na stadionu Zgona u Livnu Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine je održao Olympic Day 2022 u suradnji sa Taekwondo savezom Bosne i Hercegovine i Gradom Livno.

Ispred Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine našim najmlađim obratio se predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, prof.dr Milanko Mučibabić, poručivši:

Draga djeco, pored sporta morate biti i dobri prijatelji i ponos vaše obitelji, zajednice, društva i naravno vaše zemlje. Stoga budite fizički aktivni i slavite olimpizam koji njeguje vaš um i gradi vaš duh.

Predsjednik prof.dr. Mučibabić je prenio pozdrave Predsjedništva OK BiH, potpredsjednika g. Marijana Kvesića koji je također bio prisutan na ovogodišnjoj Olympic Day manifestaciji i potpredsjednika prof.dr. Izeta Rađe.

Predsjednik se zahvalio Taekwondo savezu BiH, Samiru Šariću, predsjedniku Taekwondo saveza BiH, te neumornim domaćinima Augustu Orloviću, članu Predsjedništva i g. Vedranu Ćubeli, Generalnom sekretaru Taekwondo saveza BiH, na odličnoj organizaciji Olympic Day-a, i naravno kao i do sada odličnoj suradnji sa Olimpijskim odborom BiH.

Neizostavna je i zahvala Gradu Livnu i gradonačelniku Darku Čondriću koji su omogućili da se olimpizam ove godine slavi u ovom gradu.

Olympic day ne bi bio potpun bez naših olimpijaca, pa su nam se ove godine pridružili: Nedžad Husić, Larisa Cerić, Mesud Pezer, Elvedina Muzaferija, Mirza Nikolajev, Sanja Kusmuk i Strahinja Erić. Naši olimpijci su zajedno sa učesnicima trčali počasni krug, i družili se u svakom od devet sportova nadahnjujući najmlađe da naporno treniraju u skladu sa Olimpijskim vrijednostima poštovanje, prijateljstvo i izvrsnost i možda jednog dana postanu olimpijci.

Više od 150 djece imalo je priliku okušati se u devet sportova: taekwondo, judo, košarka, rukomet, odbojka, kick-box, atletika, nogomet i gimnastika, dobiju zaslužene certifikate i poklon Europskog tjedna sporta jer su pored olimpijskog duha bili istinski BeActive-isti.

Iskreno se nadamo da su naši najmlađi u Livnu danas uživali u proslavi olimpizma, te da će nastaviti biti aktivni i priključiti se nekim od mnogobrojnih sportskih klubova u gradu Livnu.

Hayat.ba