U Livnu održan 5. turnir u uličnoj košarci pod nazivom „Košarkom za toleranciju“

S ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti, te promoviranja kulture mira u Livnu je na središnjem gradskom trgu održan 5. turnir u uličnoj košarci pod nazivom „Košarkom za toleranciju“. Organizatori ovog događaja sve ove godine su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski Košarkaški klub Livno a isto toliko godina tu manifestaciju i popratne sadržaje podržava Misija OESS-a u BiH. Ove godine manifestaciju je značajno pomogao i Grad Livno koji je ovakve događaje uvrstio u svoj Akcijski plan za koheziju u zajednici.

Lijep i sunčan dan Livnjacima su, koji su popunili terase kafića na trgu, sadržajno, sportski i duhovno obogatile košarkašice iz Drvara i Livna koje su i na taj način promovirale uvažavanje različitosti, kulturu mira, sport i humanost. I sve su pobijedile. Te subote, 24. rujna, mladost je pobijedila mnogo toga, nadvladala je razlike i ljudsku uskogrudnost, jer turnir već četvrtu godinu zaredom ima humanitarnu notu.

Prijateljstvo, druženje i zajednički humanitarni rad nastavile su i udruge koje su i članice „Uvažavanja“, Marijanska vinkovska mladež i Udruženje žena MIZ Livno, čije vrijedne ruke su napravile slastice, ‘kolačiće dobre volje’ kako ih nazvasmo, a roditelji i njihova djeca sa smetnjama u razvoju iz Udruge „Put u život“ – PUŽ, na licu mjesta pekli su palačinke. Simboličnom ‘kupovinom’ slastica građanke i građani Livna donirali su sredstva za dvije obitelji, u Livnu Nihadi Mulić, koja skrbi za tri maloljetna sina a kojoj je do uređenja kuće Grad osigurao privremeni smještaj, te u Drvaru četveročlanoj obitelji Luke Matića, teško stradalog u prometnoj nezgodi. Zahvaljujući njima i dobrim ljudima prikupljeno je 1.150 KM, tako da će Koalicija „Uvažavanje“ idućih dana svakoj obitelji uručiti po 575 KM.

Priključak za struju i stolove na kojima su se prodavale slastice ustupila je Brina d.o.o. , a livanjska Srednja strukovna škola ozvučenje.

Livno, 24. rujna 2022. g. Koordinatorica Koalicije“„Uvažavanje“
Željka Mihaljević, s.r.

Koalicija “Uvažavanje”