U Livnu jutros 1°C, za vikend sunčano

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Sunčano je u dijelu centralne Bosne. Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -7; Sokolac -2; Bijeljina, Jajce i Tuzla 0; Bugojno, Doboj, Drvar, Gradačac i Livno 1; Grude i Prijedor 2; Sarajevo i Zenica 3; Banja Luka i Bihać 4; Sanski Most 5; Trebinje 8; Mostar i Neum 10°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 957hPa, za 15hPa je veći od normalnog i ne mijenja se. Danas prije podne će preovladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. U Sarajevu pretežito sunčano.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH. U subotu u Bosni i Hercegovini pretežito sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C. U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežito sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu do 15°C.

vecernji.ba