Home > BiH > U jednom dijelu BiH od jutros su neki proizvodi sniženi, evo o čemu se radi

U jednom dijelu BiH od jutros su neki proizvodi sniženi, evo o čemu se radi

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je znatno proširena lista privrednih subjekata koji učestvuju u kampanji “Društveno odgovorni”, kao i spisak proizvoda koji će pojeftiniti.ulić je najavio da će javnosti sutra biti dostupne detaljnije informacije o kampanji u koju su se u prvom koraku uključili trgovci iz svih krajeva Republike Srpske.

– Prateći inflatorna kretanja, odlučili smo se za proširenje kampanje na proizvođače i dobavljače, te su pokrenute aktivnosti na kreiranju liste proizvoda koji će biti obuhvaćeni kampanjom, a koji će građanima biti dostupni uz znatno nižu maržu, pa čak i maržu od nula odsto koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja – od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca – rekao je Šulić.

Prema njegovim riječima, resorno ministarstvo je u junu pokrenulo kampanju “Društveno odgovorni” u kojoj će, u svjetlu globalnih ekonomskih prilika, inflacije i rasta cijena koji pogađaju domaće tržište, trgovci pokazati gest solidarnosti i potrošačima ponuditi niz proizvoda po sniženim cijenama, odričući se dijela marže.

U pojedinim marketima i trgovinama u Banjaluci od jutros su istaknuti proizvodi koje građani mogu kupiti u okviru kampanje “Društveno odgovorniNa policama se mogu naći različiti suhomesnati proizvodi po sniženim cijenama.

Akciju snižavanja cijena domaćih proizvoda, kao vid pomoći stanovništvu, inicirao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Na sastanku premijera Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača dogovorena je mogućnost proširenja kampanje “Društveno odgovorno” u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Srpskoj.

Resorni ministar ranije je izjavio Srni da odgovorni proizvođači u Srpskoj snižavaju cijene prehrambenih i hemijskih proizvoda koji će biti jeftiniji i do gotovo četiri KM nego sada.