U Hrvatsku bez COVID potvrda!?

Prošle su dvije godine i 42 dana od kako je stigao prvi slučaj koronavirusa u Hrvatsku , a do tada smo imali ono staro normalno, tome se i sad dosta ljudi veseli.

O novom setu mjera i ublažavanju RTL-ova reporterka Donna Diana Prćić je razgovarala sa zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivanom Pavić Šimetin.

“O COVID potvrdama se razgovara i dalje. Potvrde se mogu ukinuti za pojedina veća okupljanja gdje su potvrde potrebne. Može se malo popustiti da na nekim okupljanjima ipak ne budu potrebne”, rekla je Pavić Šimetin. Na pitanje zbog čega se sada želi ublažiti s mjerama Pavić Šimetin je odgovorila da već nekoliko tjedana imamo smanjenje broja zaraženih. “Bit će i razmatranja oko mjera na granicama. Pustimo sada do Uskrsa da vidimo kako će”, rekla je zamjenica. Ići će se u smjeru da se COVID potvrde neće morati pokazivati na granicama kako to već neke druge zemlje čine, no treba vidjeti kakva će biti epidemiološka situacija. “Djeca predškolske dobi su skoro potpuno oslobođena od mjera, a  skoro i školska djeca”, rekla je Pavić Šimetin.