U Hercegovini se otvaraju čak 3 tvornice

U nešto više od godinu dana na području Hercegovine niknut će tri nove tvornice koje će otvoriti stotine novih radnih mjesta, piše Večernji list BiH.

Preuzimanje i ulaganje

Zahvaljujući realizaciji projekata koji su tek u najavi te onima čija se realizacija privodi kraju, od Ljubuškog, preko Čapljine do Mostara velik broj ljudi dobit će priliku ostvariti radni odnos. Riječ je o projektima Violete iz Gruda, Podravke iz Hrvatske te Braće Pivac.

Prema trenutačnim najavama, prva bi trebala biti završena tvornica u Čapljini. Riječ je o tvornici keksa i vafla “Lasta” Čapljina koju je kupio vlasnik Violete Petar Ćorluka. Odlučio je iz temelja promijeniti i modernizirati nekadašnji simbol Hercegovine te slasne delicije izvoziti na velika europska tržišta.

Krajem prošle godine Ćorluka je za medije izjavio kako sve ide prema planu te da se početak probne proizvodnje očekuje već u veljači ili ožujku.

“Sva tehnologija dogovorena je s najpoznatijim njemačkim proizvođačima i dosada je potvrđeno oko 10 milijuna eura samo za strojeve”, kazao je tom prilikom Ćorluka.

Dodao je kako nitko ne može predvidjeti kojom dinamikom će se uspostaviti proizvodnja, ali, prema nekim parametrima, očekuje da polovinom ove godine bude u punom jeku. Istaknuo je da se delicije već uvelike i odavno spremaju te nagovještava da će, uz poznate Lastine štrudle, desert štapiće i krem štapiće s poboljšanom kvalitetom recepture i pakiranja, na tržište izaći s inovativnim proizvodima koji će biti iznenađenje svima.

“Nastojat ćemo da bude nešto poboljšanih starih proizvoda, ali tu su i inovacije, novi proizvodi kojima ćemo iznenaditi tržište”, kazao je Ćorluka.

Livnovine