U HBŽ-u počinje obuka nastavnoga kadra i stručnih službi o identifikaciji, prevenciji i zaštiti osnovnoškolske djece u riziku

U školama Unsko-sanske i Hercegbosanske županije danas počinje obuka nastavnog kadra i stručnih službi škola u vezi s projektom: „Program sekundarne prevencije fokusiran na identifikaciju i zaštitu djece od čimbenika rizika u osnovnim školama.

Edukacija za nastavni kadar i školske stručne službe iz osnovnih škola bit će održane s ciljem uvođenja programa sekundarne prevencije i razmjene znanja i vještina potrebnih za učinkovitiju identifikaciju i pružanje podrške djeci u riziku.  

Obučeni školski nastavni kadar i predstavnici stručnih službi škola bit će zaduženi za daljnje prezentacije programa sekundarne prevencije roditeljima svojih učenika tijekom sastanaka roditelja i nastavnog kadra. 

Edukaciju će izvoditi dva člana tima za podršku, a blisko će ih nadgledati jedan predstavnik tima za superviziju i predstavnik Genesis Project-a.

Tijekom listopada planirana su ukupno 23 treninga u 23 škole, od čega se 20 treninga održava u osnovnim školama Unsko –sanske, a tri u  školama Hercegbosanske županije.

Kako bi se ispoštovale sve propisane higijensko-epidemiološke mjere na svakom treningu će sudjelovati po 25 nastavnika i predstavnika stručnih službi škola.

U iduća dva mjeseca treninzi će biti održani i u ostalim školama.

Podsjećamo, od početka realizacije Programa sekundarne prevencije održane su prezentacije resornimžupanijskim ministarstvima, ravnateljima škola, realizirana je obuka trenera i supervizora, te da je na izradi podzakonskih akata počela raditi županijska ekspertna grupa u HBŽ-u.

Program sekundarne prevencije, u školama Unsko-sanske i Hercegbosanske županije realizira humanitarna organizacija „Genesis Project“, kao tehnički partner UNICEF-a Bosne i Hercegovine, a projekat se realizira po pokroviteljstvom Švedske vlade, navodi se u priopćenju. 

Tomislavcity