Home > Livno > U Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno otvorena izložba Nevenke Gritz

U Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno otvorena izložba Nevenke Gritz

Povodom Međunarodnog dana i Europske noći muzeja pod temom „Muzeji kao središta kulturne baštine: budućnost tradicije“ u petak je u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno otvorena izložba Nevenke Gritz „Rađanje priče iz jedne niti“.

Posjetitelji su uz zvuke glazbe prekrasnih mladih i  talentiranih  glazbenika mogli vidjeti kako umjetnica kroz medij kolaža tradicionalno etnografsko nasljeđe svoga kraja predstavlja na suvremen način. Ona od raznih konaca, špage, perlica, prirodnih sjemenki i tradicionalnih puca lijepi i veze svoju likovnu bajku. Upotrebnim predmetima koje više ne koristimo daje jedan novi život. Mikrosvijet tog preciznog kolaž-veza posjetitelji su mogli vidjeti na uvećanim foto detaljima izloženih u lapidariju.

Radove koji su predstavljeni na izložbi autorica je darovala muzeju i od sad će oni biti jedna od stalnih postavki u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica-Livno.

Obilježavanje Noći muzeja postala je već tradicionalna manifestacija na kojoj  građani svake godine sudjeluju u sve većem broju.