U Drvaru Paraglajding svjetski kup i Državno prvenstvo BiH

U organizaciji općine Drvar, zrakoplovnih saveza Srbije i BiH, Paraglajding kluba “Drvar”, uz pomoć lokalnih institucija i poduzeća, od 21.do 27. kolovoza održava se prestižno paraglajding natjecanje koje je uvjet za dobijanje Svjetskog kupa u paraglajdingu. Radi se o Paraglajding svjetskom kupu – test natjecanju te ujedno i Državnom prvenstvu BiH na kojem sudjeluje 125 najboljih svjetskih pilota, a ovo natjecanje ocjenjuje se od svjetske organizacije kako bi u slučaju pozitivne ocjene i preporuke, Drvar bio domaćin velikog svjetskog događaja.

“Uspješna organizacija takmičenja koje je bilo održano 2021. godine u Drvaru bila je preduvjet za dobijanje ovog sljedećeg i nadamo se da će u bliskoj budućnosti Drvar biti prepoznat na svjetskoj mapi kao jedna od boljih destinacija iz spomenutog sportskog individualnog natjecanja”, kazala je za Fenu načelnica općine Drvar Dušica Runić.

Kako su prenijeli iz organizacijskog odbora, piloti imaju konkurentne zadatke da lete preko 100 kilometara, a sve će se to pratiti putem interneta uživo, odnosno putem najnovije satelitske tehnologije za pilotsko praćenje na paraglajding natjecanjima. Navode da peraglajding natjecatelji lete u smjeru Glamoča, Livna, Bihaća, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe i drugim mjestima u okruženju, a što ovisi o dnevnoj meteo prognozi i postavljenim zadacima.

Podršku ovom natjecanju kao i prošle godine pruža helikopterska služba Republike Srpske, Gorska služba spašavanja RS i FBiH, Zdravstveni dom Drvar i druge organizacije koje su prepoznale značaj ovakvog događaja u općini Drvar.

bljesak.info