U BiH znatno pao broj novozaraženih, preminulo šest osoba

U Bosni  i Hercegovini u ponedjeljak su registrirana 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je manje od skoro tromjesečnog prosjeka u kojemu je taj broj gotovo redovito bio iznad 200 slučajeva. 

U posljednja 24 sata umrlo je šest osoba koje su bile zaražene covidom-19.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, u Federaciji BiH testirana su 503 uzorka, pri čemu je zaraza potvrđena u 57 slučajeva, dok su u Republici Srpskoj testirali 357 uzoraka, a virus SARS-CoV-2 potvrđen je u 35 slučajeva, piše Hina. 

Znatno manje brojke nego u protekla dva mjeseca

Pojedinačno je najviše novozaraženih na području Sarajeva, gdje je potvrđeno deset novih slučajeva, te u Banjoj Luci, gdje je zaraza potvrđena kod sedam osoba.

Sve te brojke ipak su znatno manje nego u protekla dva mjeseca i ovo je prvi put, osim rezultata zabilježenog 7. rujna, da BiH ima dvoznamenkasti dnevni broj novozaraženih jer je on još od kraja lipnja gotovo redovito bio veći od 200.

U cijeloj zemlji trenutačno je nešto više od sedam tisuća tzv. aktivnih slučajeva, u kojima se provodi zdravstveni nadzor nad osobama kod kojih je potvrđen koronavirus.

Livnovine