U BiH sutra stabilno, sunčano i toplije

Stabilno, sunčano i toplije očekuje se sutra u Bosni i Hercegovini. U Bosni će jutro biti ugodno toplo, ponegdje i prilično svježe. Na području južne Hercegovine i dalje će biti prisutne tropske noći.

Puhat će slab vjetar pretežito sjevernog smjera u Bosni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najniže jutarnje temperature zraka većinom između 16 °C i 21 °C, na jugu do 24 °C. Maksimalne dnevne temperature uglavnom između 28 °C i 33 °C, na jugu zemlje do 36 °C.

U Sarajevu tijekom dana pretežito vedro uz malu oblačnost. Nakon jutarnje svježine preovladavat će toplije u odnosu na prethodne dane. Vjetar, slab sjevernog smjera. U jutarnjim satima temperatura zraka oko 16 °C, a najviša dnevna do 33 °C.

Danas u BiH, kao i prvog dana kolovoza, preovladava vedro i sunčano. Ugodno toplo, na jugu zemlje i malo vruće pozitivno su djelovali na stanovništvo. Više oblaka zabilježeno je na krajnjem zapadu zemlje. Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C) iznosile su: Bjelašnica 13; Ivan-sedlo, Sokolac 25; Sanski Most 27; Bihać, Bugojno, Jajce i Livno 28; Banja Luka, Sarajevo-Bjelave 29; Tuzla i Zvornik 30; Bijeljina, Gradačac, Neum, Široki Brijeg, Zenica 31; Grude 32; Trebinje 34 i Mostar 35°C – navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

vecernji.ba