U BiH preminula djevojčica od 10 godina, jak meningitis zahvatio područje oka i glave

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju na KCUS-u, saznaje portal “Avaza”. Naime, djevojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stupnjeva, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružili adekvatnu njegu. Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vrijeme djevojčica se igrala.

U službenom otpusnom pismu bolnice, saznajemo, upravo se navodi kako je ustanovljeno da je djevojčica liječena od strane nadležnog osoblja ustanove. Međutim, stanje se zakompliciralo u noći sa subote na nedjelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i odgojitelja, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu. Nakon pregleda u bolnici, hospitalizirana je na odjel Otorinolaringologije, a zbog pogoršanja stanja premještena je u Kliniku za dječije bolesti KCU Sarajevo.

Unatoč nadljudskim naporima ljekara, djevojčica je preminula, javlja Avaz. Liječničkim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa.

www.vecernji.ba