Home > BiH > Tvrtka iz Viteza isporučila prvu bh. jahtu u Costa Ricu

Tvrtka iz Viteza isporučila prvu bh. jahtu u Costa Ricu

Bosanskohercegovačka kompanija Derubis Yacht isporučila je svoju prvu jahtu u daleku Costa Ricu. Ovo je veliki uspjeh za tvrtku iz Viteza, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

”Oduševljeni smo što možemo objaviti da smo proizveli i isporučili prvu bosanskohercegovačku jahtu na prekrasne obale Kostarike! Ovo je važna prilika za nas, jer svoje umijeće i stručnost vodimo ka novim horizontima. Hvala našem sjajnom timu na njihovoj predanosti i marljivom radu, te našim partnerima što su ovaj san učinili stvarnošću”, naveli su iz kompanije, piše Dnevni Avaz. Ovo je značajan događaj ne samo za ovu kompaniju, već i za Bosnu i Hercegovinu. ”Proizvodnjom i isporukom prve bosanskohercegovačke jahte Costa Rici, mi pokazujemo naš pionirski duh. Ovo postignuće pokazuje ne samo da smo sposobni ispuniti međunarodne standarde, već i postaviti nove standarde u industriji jahti. Naše putovanje od srca Europe do obala Costa Rice steklo je međunarodno priznanje. To je dokaz naše posvećenosti kvaliteti, čime smo zaslužili mjesto na globalnoj pozornici”, rekli su iz kompanije. Ova prekretnica ih, kako navode, ispunjava neizmjernim ponosom za našu zemlju.

”To pokazuje svijetu da je Bosna i Hercegovina dom inovativnih i vještih stručnjaka koji se mogu natjecati na globalnom nivou. Nadamo se da će ovo nadahnuti druge kompanije i pojedince u našoj zemlji da dosegnu nove horizonte”, poručili su iz Derubisa.

Pozitivne ekonomske implikacije Osim simbolične važnosti, ovo postignuće ima pozitivne ekonomske implikacije. Otvara nove prilike za širenje poslovanja, otvaranje radnih mjesta i međunarodne trgovinske odnose, pridonoseći privrednom rastu naše nacije.

”Ovaj povijesni trenutak ne odnosi se samo na jahtu; to je simbol ambicije, suradnje i neograničenih mogućnosti koje čekaju kada tvrtka i nacija rade zajedno kako bi postigli veličinu. Radujemo se nastavku ovog putovanja i stvaranju daljnje povijesti u budućnosti”, zaključili su.

Vecernji list