Home > BiH > Tvrtka iz Posušja preuzela većinsko vlasništvo tvrtke u Sarajevu

Tvrtka iz Posušja preuzela većinsko vlasništvo tvrtke u Sarajevu

Pak Centar je najveći proizvođač instant napitaka u Bosni i Hercegovini i jedan od vodećih u regijiKompanija DARA d.o.o. Posušje preuzela je većinsko vlasništvo u proizvođaču vitaminskih napitaka PAK Centar Sarajevo. 

Tvrtka z Posušja preuzela je 79,2-postotno vlasništvo u PAK Centru od konzultantske tvrtke Nova Capital d.o.o. Sarajevo koja je u vlasništvu Kasima Mujana, piše Indikator.ba.

Mujan je zadržao pojedinačni udio koji odranije ima PAK Centru od 17,3 posto.  Inače, ukupni kapital PAK Centra iznosi 2.337.245,00 KM, a društvo ukupno ima 19 suvlasnika.

00:00

Pak Centar je najveći proizvođač instant napitaka u Bosni i Hercegovini i jedan od vodećih u regiji. Posluje na tržištu od 1970 godine kao dio sustava UPI-ja, a nakon rata i privatizacije tvrtka je preuzeta na burzi 2004. godine i od tada je napravljen zaokret u poslovanju.

Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja vitaminskih instant napitaka i robnih marki za velike trgovačke lance u regiji. Značajan dio proizvodnje instant napitaka je usmjeren ka izvozu na strana tržišta. Osim vitaminskih napitaka, proizvodni program PAK Centra čine i kava, čajevi, zrnasti i praškasti program i drugi proizvodi.

 

Kompanija je u 2022. godini imala vrijednost poslovanja od 4,9 milijuna KM i financijski rezultat od 542,1 tisuću KM. Zapošljavala je 36 radnika na kraju prošle godine.

Tvrtka DARA Posušje se bavi trgovinom, a u vlasništvu je Krasnodara, Slavena, Josipa i Mirka Petrovića.

Vecernji list