Home > Livno > Tužiteljstvo predložilo pritvor za dvojac koji je napao policajce u Livnu

Tužiteljstvo predložilo pritvor za dvojac koji je napao policajce u Livnu

Kantonalno tužiteljstvo Kantona 10 u Livnu je dana 26. veljače 2024. godine, Općinskom sudu u Livnu, uputilo obrazloženi prijedlog za određivanje pritvora protiv D.M rođenog 1999. godine i D.M. rođenog 1984. godine, radi postojanja osnovane sumnje da su prijavljenim radnjama počinili kazneno djelo Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz članka 359. stavak 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenima se stavlja na teret su u noći 25.02.2024. godine oko 03,20 sati u ulici Župana Želimira u Livnu, napali ovlaštene službene osobe, policajce MUP-a Kantona 10 u Livnu, PP Livno, koji su obavljali poslove javne sigurnosti, kontrolu prometa na javnoj cesti, a koji su tom prilikom zaustavili i kontrolirali vozilo u kojem su se nalazili osumnjičeni. Nakon obavljanja službene radnje alkotestiranja vozača koji je upravljao navedenim vozilom, u jednom trenutku iz motornog vozila izlaze osumnjičeni koji verbalno vrijeđaju policijske službenike i upućuju im prijetnje protiv života i tijela da bi u jednom trenutku i fizički napali policijske službenike, koji su tom prilikom zadobili tjelesne ozljede koje su im konstatirane i sanirane u Domu zdravlja Livno i Županijskoj bolnici u Livnu.

Nakon provedene kriminalističke obrade u MUP-u Kantona 10 u Livnu, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio obrazloženi prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenih u trajanju do 30 dana, iz razloga propisanih odredbom članka 146. st. 1. točka a) Zakona o kaznenom postupku F BIH, odnosno jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

 

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenih je u tijeku, a ročište povodom prijedloga za određivanje pritvora će biti održano tijekom današnjeg dana.

Za kazneno djelo Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz članka 359. stavak 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine propisana je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.