Home > BiH > Tužiteljstvo: DJ-a iz BiH ubio je 17-godišnjak

Tužiteljstvo: DJ-a iz BiH ubio je 17-godišnjak

Nedim Habibić (48) iz Tuzle nasmrt je izboden nožem u okrugu Planoise u gradu Besançonu (Francuska), a iz tužiteljstva su priopćili da se za njegovu smrt sumnjiči 17-godišnjak.

Prema navodima tužiteljstva, žrtva je izbodena u petak, 23. lipnja, a osumnjičeni je od ranije poznat francuskoj policiji. Navodno, ovaj maloljetnik je već osuđivan zbog nasilnih krađa, trgovine narkoticima te nasilnog ponašanja, javlja Avaz.

Rezultati autopsije su pokazali da je državljanin BiH Nedim Habibić, koji je imao prijavljeno boravište u Francuskoj, umro od jednog, ali fatalnog uboda u predjelu srca. Ubod je bio toliko snažan i nasilan da su mu istovremeno polomljena i rebra.

Kako prenose francuski mediji, i žrtva je bila od ranije poznata policiji. Navodno je u travnju prošle godine osuđen na šest mjeseci zatvora zbog trgovine narkoticima.

Inače, istražitelji su do osumnjičenog došli na temelju snimaka i svjedočenja očevidaca. On je navodno skuterom napustio mjesto zločina. Iako odbacuje sve optužbe, maloljetnik je priznao da je nedavno došao u Besançon kako bi dilao drogu, prenose Nezavisne.

Nedim Habibić živio je i radio u Francuskoj kao DJ, a ljubitelji elektronske muzike iz Tuzle imali su ga prilike slušati i upoznati 2019. godine.