Turniri u HBŽ-u: Mogu mali, a ne mogu veliki

Na području Hercegbosanske županije (HBŽ), unatoč donesenoj zabrani, moguće je odigravati turnire, potvrdila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ dr. Diana Mamić.

Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih te županije je nakon upita organizatora različitih manifestacija priopćio, podsjećajući na raniju odluku stožera, čime se takvih događaji zabranjuju. PROČITAJTE JOŠ Mjere po naški: Svatovi da, sport ne Ipak, kako je dr. Mamić potvrdila za Radio Livno u naredbi je navedeno ”da se ne dopuštaju sportski turniri sa igračima ili ekipama izvan županije, a da se svi lokalni, mali, na razini Livna, turniri mogu odigravati, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera”.

Istu informaciju je za livanjski radio, tvrde, potvrdila i ministrica zdravstva HBŽ-a Vasilija Broćeta. Radio je najavio i odigravanje Lige malog nogometa u Srđeviću u subotu. Završni je dan, a igraju se polufinalne utakmice i odmah isti dan finale, naveli su. Na turniru će igrati i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ-a.

Na naš upit Ministarstvu zdravstva hoće li, budući da se neki sportski događaji mogu održati – a neki ne, razmotriti donošenje zabrane održavanja svadbenih veselja gdje je često prisutan velik broj osoba, Ministarstvo nije odgovorilo.

Bljesak.info