Home > Magazin > Turisti pristižu u Neum, cijene veće nego prethodnih godina: Ćevapi 15, a kava 5 KM

Turisti pristižu u Neum, cijene veće nego prethodnih godina: Ćevapi 15, a kava 5 KM

Na plažama u Neumu ovog vikenda ima i dosta turista iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske i drugih država.

 

Ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni posjetom, a veliki priliv turista se očekuje sredinom mjeseca.

 

“Vremenska prognoza donijela nam je lijepe vijesti i apartmani su odmah popunjeni. Nadamo se da će sunčano biti narednih sedmica i mjeseci i da će lijepo vrijeme biti i u septembru. Za naše goste smo ove sezone dodatno uredili našu privatnu plažu, tako da će istinski uživati. Završetak magistralne ceste Stolac-Neum prošle godine olakšao je mnogo dolazak u jedini bh. grad na moru. Putovanje do Neuma sada je olakšano i dosta brže, a još će biti bolje kada u funkciju uskoro bude pušten most Počitelj, dug gotovo jedan kilometar, zajedno s dionicom Počitelj – Zvirovići u dužini 11 kilometara”, kaže Nina Gabriel, menadžerica jedne od vila u Neumu.U hotelima uglavnom borave strani gosti, dok domaći i dijaspora u većem broju počinju da dolaze u špicu sezone. Kada je u pitanju privatni smještaj, krevet više se traži već od kraja juna.

 

Naredna tri mjeseca u Neumu bit će održan niz muzičkih, kulturnih i sportskih manifestacija.

 

Na sportskom terenu u Meterizu tako je u toku četvrti po redu “Turnir prijateljstva” HNK Neuma. Turnir traje do nedjelje, kada će biti dodijeljene nagrade za najbolje četiri ekipe u svakoj kategoriji.

 

Brojni ugostiteljski objekti dogovorili su gostovanja poznatih pjevača iz BiH i regiona.

 

Neum će od 24. juna dobiti i prvi nargila bar. S obzirom na to da su nargile veoma popularne među mlađim generacijama i sigurno da će ih ova informacija obradovati.

 

Cijene jela i pića u ugostiteljskim objektima su malo veće nego prošle godine, a zavise od uređenosti objekta i lokacije.Deset ćevapa sa pomfritom u grill-picerijama su 15-16 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu capricciosu.

 

Cijena hamburgera je 13 KM, a u nekim objektima čak 18 KM. Lignje na žaru su 24 KM. Kada su u pitanju pića, espresso kava je od 4 do 5 KM, točeno pivo od 5 do 9 KM, a boca vode 3 KM. Iznajmljivanje ležaljki je 10 KM, a suncobrana 5 KM po danu.

Klix