Home > Magazin > Turist u Baškoj vodi bacio ležaljku u more i upozorio koncesionara

Turist u Baškoj vodi bacio ležaljku u more i upozorio koncesionara

Ni ove sezone na hrvatskoj plaži s najviše ležaljka – onoj u Baškoj Vodi – nisu izostali prizori svađa između koncesionara i gostiju s ručnicima, a posljednju takvu zabilježio je i jedan čitatelj Jutarnjega lista.

On je, naime, poslao snimku razjarenog gosta kojemu je koncesionar, jedan od njih čak 114, preko ručnika postavio plastičnu ležaljku koju je gost potom u bijesu bacio u more te pozvao komunalno redarstvo.Slikaj, slikaj, dolazi komunalni redar. Nemoj stavljat stvari na moje stvari. Lijepo sam te upozorio, čuje se i vidi gost s ručnikom dok u pozadini koncesionar iz mora vadi svoju ležaljku te je vraća na plažu, ovog puta pored ručnika.

Baška Voda je poznata kao destinacija s najvećim brojem koncesijskih odobrenja za postavljanje ležaljki i suncobrana, i to nerijetko suprotno propisima što ljuti domaće.

Naime, vlasnici koncesijskih odobrenja nerijetko ležaljkama zakrče cijelu plažu, što je kontra propisima prema kojima ih moraju držati na hrpi te postaviti tek nakon što je potrošač zatraži i plati. Ostatak plaže pak mora biti dostupan za korištenje gostima koji ne žele iznajmiti ležaljke.

Među vlasnicima koncesijskih odobrenja ima i podosta članova obigtelji i prijatelja općinskog načelnika Joška Roščića, zbog čega su ga mnogi prozivali u javnosti.

U međuvremenu, Davor Mikulić iz Đakova na čije je dijete bačena ležaljka na plaži u Baškoj Vodi jučer u 10.35 sati, javio se Jutarnjem listu te ispričao i svoju stranu priče koja je završila službenom bilješkom komunalnog redara, ali i isprikom načelnika i, doduše nevoljkog, radnika jednog od koncesionara.

Na plaži je bila ležaljka na kojoj je bila moja 12-godišnja kći dok je supruga s drugim djetetom bila u moru. Dijete se igralo na toj ležaljci kad je došao koncesionar i bacio ležaljku na dijete. Taj trenutak nisam vidio jer sam malo dalje bio u hladu, no odmah sam došao na djetetov poziv, maknuo sam tu ležaljku i rekao mu da ne smije stavljati ležaljku ako nije iznajmljena. Međutim, on ju je ponovno stavio i ja sam je bacio u more te rekao da ako još jednom to napravi, “i njega ću zafitiljit u more, kazao je Mikulić.

U međuvremenu je došao i komunalni redar kojeg je netko pozvao i na kraju smo svi završili u kancelariji kod načelnika. Načelnik mi se ispričao te na njega i postupak komunalnog redara nemam nikakvih primjedbi, a načelnik je rekao tom gospodinu ako mi se ne ispriča, da će mu oduzeti koncesiju (obrt Pedalinko, nap. a.).

On je to nevoljko učinio, a komunalni redar je o svemu sastavio zapisnik. U međuvremenu se proširila i snimka, ali tu snimku nisam snimio ja, već netko od kolega tog koncesionara jer su mislili da ću fizički nasrnuti i na njih, ali to mi nikako nije bila namjera, već sam samo želio zaštititi svoje dijete i upozoriti ga da nema pravo stavljati ležaljke koje nisu iznajmljene, ispričao je Davor Mikulić i dodao kako nikako nije bio razjaren, nego je samo reagirao kao otac koji je došao zaštititi dijete na koje je bila bačena ležaljka.

Jabuka