Home > Svijet > Tržište nekretnina ne miruje, cijene stanova još jednom porasle

Tržište nekretnina ne miruje, cijene stanova još jednom porasle

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom su tromjesečju ove godine u prosjeku porasle za 3,5 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjoj razini rast cijena iznosio 13,7 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podsjetimo, na godišnjoj razini u prvom kvartalu ove godine rast cijena stambenih objekata iznosio je 14 posto. Rast cijena stambenih nekretnina na godišnjoj razini u Hrvatskoj traje od drugog tromjesečja 2017.

Novi stambeni objekti u drugom tromjesečju 2023. poskupjeli su u prosjeku za 5,3 posto u odnosu na prvi kvartal ove godine. U odnosu na drugo tromjesečje 2022. godine, cijene novogradnji ojačale su za 12,4 posto, pokazuje izvješće DZS-a.

00:00

Cijene postojećih stambenih objekata više su za 3,2 posto na kvartalnoj, a 13,9 posto na godišnjoj razini. Cijene stambenih objekata u drugom tromjesečju 2023. u odnosu na prvi kvartal ove godine u prosjeku su za Grad Zagreb više za 3,2 posto, za Jadran 2,5 posto više, dok su za ostala područja više za 7,5 posto.

 

Na godišnjoj su razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle u prosjeku za 14 posto. Na Jadranu je rast iznosio 12,8 posto, a na ostalim područjima 17,7 posto, pokazuju statistički podaci.

Vecernji.ba