Trovanje plinom u zagrebačkome Resniku: Jedan državljanin BiH preminuo, šestero u bolnici

Jedan je državljanin BiH preminuo, a šest ih je završilo u bolnici zbog curenja plina iz bojlera u stanu u zagrebačkom Resniku. Policajcima su pri otvaranju stana pomogli vatrogasci. Očevid je u tijeku, javlja HRT.

– Imamo sedmero državljana BiH, od kojih je najstariji (57) smrtno stradao. Ostalim muškarcima, starosti od 21 do 42 godine, pružena je liječnička pomoć u zagrebačkim bolnicama. Ono što je policija za sada utvrdila, a to je da je u tom prostoru bila visoka koncentracija ugljičnog monoksida, najvjerojatnije od plinskog bojlera. Kuća je zapečaćena, plin je zatvoren i slijedi očevid nakon kojeg ćemo moći točno reći što se dogodilo, izjavila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Od sedmero stradalih, dvoje je u KB “Sveti Duh”. Tamošnja predstojnica Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, prim. prof. dr. sc. Višnja Nesek Adam, izvijestila je o njihovom stanju:

– Mi smo primili dva bolesnika jučer u kasnim večernjim satima, točnije poslije ponoći. Oni su došli stabilni već kod dolaska. Jedan od njih je bio nešto lošijeg općeg stanja tako da smo ga stavili u našu jedinicu za intenzivno liječenje na internoj klinici, a drugi je još uvijek u našem hitnom prijemu u opservaciji. Oboje su sada stabilno i bit će u redu, kazala je.

Podsjetimo, Javna vatrogasna postrojba u subotu oko 23:45 primila je poziv policije radi pomoći oko otvaranja stana.

Izlaskom na teren potvrdilo se da se radi o curenju ugljičnog monoksida iz bojlera. Usljed curenja plina sedam osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnice.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.

HRT