Trgovi i mostovi u Europi postali omiljena mjesta okupljanja tokom pandemije

Boravak velikog broja ljudi u zatvorenim prostorijama postao je opasan zbog pandemije koronavirusa. Zbog toga se mnoštvo ljudi, prije svega mladih, češće okuplja na otvorenim prostorima, iako ni to nije bez rizika. Pandemija nije spriječila ni održavanje protesta.Jedan od gradova u svijetu čije su vanjske lokacije postale vrlo posjećene tokom pandemije tokom koronavirusa je Prag. Pa je tako među omiljenim mjestima za zabavu i druženje ovih dana i praški Karlov most, piše BBC.

Stanovnici i posjetioci češke prijestolnice dolaze na ovaj most dug 500 metara gdje od kuće donose hranu i piće. Most svaki dan posjeti veliki broj ljudi, pa fizička distanca i ne postoji. Svi oni sjede za stolovima koji se nalaze tik jedan uz drugog. Prisutne zabavljaju i svirači.

I u Zagrebu su se mogle vidjeti slični prizori. Ispred Hrvatskog narodnog pozorišta svaki vikend se okupljaju mladi koji se zabavljaju do jutra,

Na jednom ljubljanskom trgu u prvom planu nije druženje, već protest protiv vladajućih na neobičan način. Nemali broj demonstranata dolazi na proteste na biciklima u posljednjih nekoliko sedmica. Bicikl je postao simbol nezadovoljstva. Protest podržavaju pojedine opozicione političke stranke.

Jutanji.list