Torcida slavi 72. rođendan

Danas prije 72 godine osnovala se najstarija navijačka skupina Torcida, naslonjena dakako na Hajduk. Priča je znana i stara, ali kao i za svaki rođendan, kad treba puhnut u svjećice svečarske torte, rado se prisjetimo kako je bilo. Ajmo ostavit sa strane aktualnu polemiku oko transparenta što je postavljen na utakmici protiv Gorice i sve što je prethodilo tome minulih dana. To će se rasplesti kao i sve što se događa, ali rođendan je posebna, jedinstvena prigoda u godini kad naviru razne uspomene.

Tog 28. listopada 1950., dan uoči derbija protiv Crvene zvezde koji je bio titule prvaka vrijedan, dalmatinski studenti u Zagrebu, navijači Hajduka, mobilizirali su se krenuti u Split u pomoć svom voljenom klubu. Feratom. Vlakom prema jugu. Bio je to prvi čin, uvertira za slogan “jedna duša, a dva tila” koji najbolje oslikava koliko se prožimaju Torcida i Hajduk.

Najstarija navijačka skupina i najveći hrvatski nogometni klub, kako često tepamo “majstoru s mora”. I Kup je ove godine osvojio, pa mu ne možemo puno prigovoriti da mu neko vrijeme nedostaju trofeji, odnosno titula prvaka. Doći će… Uz zapovijed: – Bili brode diži sidro, Torcida je tvoje jidro! – Pročitajte više na: https://bljesak.info