Home > BiH > Toplinski val se nastavlja, izdana nova upozorenja

Toplinski val se nastavlja, izdana nova upozorenja

Danas se očekuje pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. U unutrašnjosti poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno je moguć pokoji pljusak s grmljavinom, osobito u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije.

 

Vjetar će biti slab, ponegdje do umjeren istočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni, još ujutro bura. Najviša temperatura zraka većinom između 32 i 37°C. Dio je ovo toplinskog vala koji će trajati danima.”Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, upozorio je DHMZ.

U nastavku tjedna očekuje se pretežno sunčano uz vrlo veliku opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje. Dani će biti vrući i vrlo vrući, a noći tople, posebice na obali i vrlo tople.

 

Ipak u unutrašnjosti neće biti posve stabilno, poneki pljusak praćen grmljavinom moguć je u poslijepodnevnim satima – u četvrtak ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije, a u subotu u središnjoj Hrvatskoj, moguće i izraženiji.

 

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu noću i ujutro burin, a danju do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, najavljuje DHMZ.

Vecernjilist