Home > Županija > Tomislavgradske mažoretkinje u borbi za europsku medalju

Tomislavgradske mažoretkinje u borbi za europsku medalju

Nadolazeći vikend rezerviran je za ADA Europski kup mažoretkinja na kojem će u čak 16 kategorija nastupiti i naše Tomislavgradske mažoretkinje. Nakon prošlogodišnjeg europskog kupa u Pragu, domaćin ove godine je Općina Čitluk gdje će timovi iz Hrvatske, Češke Republike, Slovenije te Bosne i Hercegovine pred internacionalnim sucima otplesati ukupno 128 koreografija.

Tomislavgradske mažoretkinje koreografijama koje je osmislila trenerica i koreografkinja Ruža Šarac na ovogodišnjem državnom prvenstvu osvojile su seniorsku titulu državnih prvakinja i viceprvakinja u kategorijama pompon i štap te juniorsku brončanu medalju u kategoriji pompon, a ovoga vikenda borit će se za titulu europskih prvakinja.Naš mali krug velikih ljudi je spreman da u Tomislavgrad nakon prošlogodišnjeg nesudjelovanja na Europskom prvenstvu uslijed nedostatka financijskih sredstava u Tomislavgrad vratimo i europsku medalju. Ove godine uz nesebičnu potporu roditelja mažoretkinja i Općine Tomislavgrad vraćamo se na Europsko prvenstvo kao glavni favoriti za medalju. Pozivam sve naše navijače, Duvanjke i Duvnjake da nam se pridruže u Čitluku ovoga vikenda.”, izjavila je Džoana Perković, predsjednica udruge “Tomislavgradske mažoretkinje”.

U borbu za medalje idu i nikad brojnije solerice tomislavgradskih mažoretkinja Petra Tomas, Anica Sabljo, Marija Ćurković, Anđela Krajina i Ana Brzović. Također, iskusne duo skupine branit će boje našega grada za što bolji ukupni plasman cijeloga tima i to juniorke Antea Bagarić i Ena Sučić, Finka Tomić i Ana Bagarić te seniorke Nikolina Madunić i Petra Tomas, Josipa Papić i Jelena Papić , Ana Brzović i Tea Tatarević, Anamarija Sučić i Danijela Jurič, Mihaela Budimir i Ana Radoš te trenerice tomislavgradskih mažoretkinja i višestruke osvajačice državnih i europskih naslova prvakinja Ivana Drmić i Marija Ćurković.