TOMISLAVGRAD: Započele pripreme za Hajdučki trail i titulu harambaše

U organizaciji AK Puls iz Tomislavgrada ovih su dana započele pripreme za održavanje prvog Hajdučkog traila koji je najavljen za 6. srpnja na planinsko-brdskim dijelovima Tušnice i Kologaja.

Ovaj trail prilika je svima onima koji su željni izazova da pokažu svoje sposobnosti i zasluže titulu harambaše ako istrče dionicu od 40 km, titulu hajduka za 22 istrčanih kilometra, odnosno titulu jataka za 13 istrčanih kilometara, navodi se u priopćenju AK Puls.

Trail utrke je fizička aktivnost koja podrazumijeva kretanje na nogama – hodanje, planinarenje ili trčanje po različitim prirodnim terenima, i to u potpunosti po označenim stazama od strane organizatora utrke. “Hajdučki trail” održavat će se na području Tomislavgrada, odnosno šumskog dijela Kologaja i planinske goleti Tusnice, a start i cilj bit će na Trgu gange i gusala u Tomislavgradu, kazao je Feni ispred organizatora Krešimir Sliško.

Dodao je kako su rute, tj. staze po kojima će se trčati različite i da su u skladu s hajdučkim titulama (Harambaša 40 km, Hajduk 22 km i Jatak 13 km). Pozvao je sve zainteresirane da se prijave na utrku na koju je dosad prijavljeno šezdesetak natjecatelja iz tri zemlje.

Pobjednički pehar izradio je akademski kipar iz Tomislavgrada Ilija Skočibušić, a plakat i specijalne crteže na majicama Ante Braovac, također akademski slikar iz Tomislavgrada. Najbolji će također biti nagrađeni s livanjskim sirom i duvanjskim vinima. Pokrovitelj prvog “Hajdučkog traila” je Općina Tomislavgrad.