Home > BiH > Tomislavgrad: U dobrovoljnoj akciji prikupljeno oko 50 doza krvi

Tomislavgrad: U dobrovoljnoj akciji prikupljeno oko 50 doza krvi

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju organiziraju Crveni križ Tomislavgrad, Transfuzijski centar SKB Mostar i PC Prodex  danas je prikupljeno oko 50 doza tekućine koja život znači.

Doktorica Nikolina Džever, specijalizantica transfuzijske medicine iz transfuzijskog centra SKB Mostar kazala je kako su organizatori zadovoljni te da je sve prošlo u najboljem redu.

“Negdje oko 60 ljudi je pristupilo samoj akciji, a njih oko 50 je uspješno darovalo krv. Ovim putem zahvaljujemo se svim ljudima koji su odvojili svoje vrijeme. Nažalost uvijek postoji mali dio koji ne može darovati ipak zahvaljujemo se i tim osobama”, kazala je doktorica Džever za Tomislavcity te dodala kako joj je posebno drago vidjeti srednjoškolce i mlade osobe u ovakvim akcijama.

Jozo Radoš, tajnik Crvenog križa Tomislavgrad kazao je kako su Duvnjaci poznati kao veliki humanitarci i uvijek se rado odazovu

“Dobrovoljne akcije darivanja krvi u Tomislavgradu se odvijaju minimalno četiri puta godišnje, odnosno barem dva puta u PC Prodex i dva puta u Gimnaziji Marka Marulića, ali zna se dogoditi i da imamo akcije na drugim mjestima. Posebno bih istaknuo akciju darivanja krvi koja je održana u Gimnaziji u listopadu prošle godine kada je od 87 prijavljenih osoba njih 76 uspješno darovalo krv”, kazao je Jozo.Po 31. put danas je krv darovala Mijana Jurič koja je, kako kaže, darivatelj od rane mladosti.

“Imam rijetku krvnu grupu stoga sam često darivatelj i na organiziranim akcijama i mimo njih”, kazala je Mijana te dodala kako uvijek sve prođe u najboljem redu i nikada nije imala nikakvih problema.