Tomislavgrad: Nakon policijske potjere i uhićenja pronađena droga

Svi oni koji su se u nedjelju predvečer zatekli u blizini benzinske crpke iznad Mokronoga mogli su svjedočiti scenama sličnim onima u akcijskim filmovima. Naime, nakon što je policija pokušala zaustaviti jedno vozilo, vozač je s otvorenim vratima krenuo u bijeg, proletio između parkiranih automobila na benzinskoj crpki i velikom brzinom uključio se na magistralnu cestu. Uslijedila je policijska potjera… A što se točno zbivalo možete pročitati u policijskom izvješću objavljenom na stranicama MUP-a HBŽ.

Na temelju čl. 230. Zakona o kaznenom postupku F BiH djelatnici PU Tomislavgrad podnijeli su županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T.B. rođenog 1995. godine u Prozor – Rami, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. stavak 1. KZ F BiH.

Naime, dana 28.2.2021. godine oko 17 sati na patrolnom punktu u mjestu Mokronoge, Tomislavgrad, od stane policijskih službenika PP Tomislavgrad, pokušano je zaustavljanje m/v marke „Golf“ reg. oznaka K 48 O 243. Međutim, vozač nije zaustavio motorno vozilo na upozorenje djelatnika policije nego se okrenuo i uputio u pravcu Tomislavgrada. Dolaskom do križanja za mjesto Kuk i Lug silazi s magistralnog puta i kreće se prema mjestu Kuk, a potom nastavlja makadamskim putem gdje su ga zaustavili policijski službenici koji su utvrdili da je vozilom upravljao T.B. rođen 1995. godine u Prozor –Rama, a na mjestu suvozača nalazila se M.N. rođena 1998. godine u Mostaru.

Tijekom kriminalističke obrade nad T.B. došlo se do saznanja da je isti u mjestu Lug odbacio vrećicu u kojoj se nalazila određena količina opojnih droga (marihuane i kokaina), koje su pronašli i izuzeli djelatnici PU Tomislavgrad. Nakon kriminalističke obrade uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu T.B. je predan županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 KZ F BiH, navodi se u priopćenju MUP-a HBŽ.