Tomislavgrad: “Kraljevstvom riječi” obilježen “Mjesec hrvatske knjige” i proglašeni najčitatelji

U galeriji tomislavgradskoga Kulturno-informativnoga centra večeras je upriličena tradicionala književna večer Kraljevstvo riječi, koja je održana u organizaciji ove naše ustanove, a u prigodi obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige.

Publika je ovom prigodom uživala u poeziji i prozi koju je govorilo desetak domaćih autora, uglavnom članova Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne. Među njima bilo je šestero autora iz našega duvanjskog kraja: Mijo Tokić, Ilija Smiljanić, Tomislav Majić, Iva Bagarić, Šima Majić i Ivana Ćurić. Pridružili su im se: Ivan Sivrić, Srećko Marjanović, Ljubo Krmek i Grgo Mikulić.

Dodajmo da je spomenuta manifestacija održana 5. put zaredom.

Solidan odaziv čitateljske publike, poklonika “lijepe riječi” i plodan rad naših pjesnika, jamstvo su da će KIC i iduće godine Kraljevstvom riječi – tim lijepim i pomno biranim nazivom, čiji je “kum” prof. Mijo Tokić obilježiti Mjesec hrvatske knjige.

Na koncu programa predstavnici KIC-a i DHK HB – Danijela Papić i Ivan Sivrić razmjenili su darove, a pročitana su i imena najčitatelja Gradske knjižnice za 2019. godinu. U kategoriji učenika tu titulu ponijela je Nika Ančić, učenica 5. razreda, dok je u kategoriji odraslih najčitateljem proglašen Martin Perić.

Z.S./Tomislavcity