Home > Sport > Tisuće hrvatskih navijača okupirale su središte Rotterdama, crveni kvadratići “obojali” su grad

Tisuće hrvatskih navijača okupirale su središte Rotterdama, crveni kvadratići “obojali” su grad

Sjajna navijačka atmosfera koja vlada u Rotterdamu uoči polufinala Lige nacija protiv Nizozemske u Rotterdamu nastavila se i ispred stadiona De Kuip gdje će se večeras “Oranje” i “Vatreni” odmjeriti snage.Tisuće hrvatskih navijača okupirale su središte Rotterdama, crveni kvadratići “obojali” su grad.

“Navijačke karavane stizale su prema Rotterdamu cestom, zrakom, vlakovima… Stizalo se sa svih strana. U samom Rotterdamu cijene smještaja su otišle u nebo, pa su se brojni hrvatski navijači smjestili u okolnim gradovima kao što su Hag, Delft, Dordrecht i tek na dan utakmice stigli u Rotterdam. Neki su za bazu izabrali i 70 kilometara udaljeni Amsterdam, veliki broj je stigao i iz brojnih njemačkih gradova.
Nizozemce je iznenadio toliki interes hrvatskih navijača, nisu očekivali “invaziju na Rotterdam”.

Glavnina navijača bila je u kafićima i restoranima pored gradske vijećnice Stadhuis, no dio navijača je za svoju bazu okolicu stadiona De Kuip. U Ernst Happelstraat nalazi se niz ugostiteljskih objekata koje su “ogrnuti” hrvatskim zastavama i brojnim transparentima.
Atmosfera je sjajna, svi se odlično zabavljamo. Pokazat ćemo Nizozemcima što je prava atmosfera,” kazao je Zagrepčanin Mislav.Za sada, a nadamo se da će tako i ostati, nema nikakvih izgreda, niti problema. Svi se zajedno sjajno zabavljaju. Na utakmici protiv Nizozemske očekuje se više od 14.000 hrvatskih navijača.

Europska nogometna federacija (UEFA) organizirala je i fan zone posebno za nizozemske i hrvatske navijačke. Ulaz je besplatan, a u Fan zonama mogu se kupiti razna hrana i piće, uključujući i alkohol. Hrvatska zona nalazi se na južnoj strani stadiona uz DJ-a uživo i hrvatsku glazbu.

U slučaju pobjede, “Vatreni” će ostati u Rotterdamu do nedjelje, 18. lipnja kada je na istom mjestu finale. U slučaju poraza, reprezentacija i navijači morat će u Enschede, gdje je susret za treće mjesto, također 18. lipnja, ali ranije, u 15 sati, s poraženim iz ogleda Španjolska – Italija.

Fenix