Home > BiH > Tijelovska procesija prvi put u Širokom Brijegu

Tijelovska procesija prvi put u Širokom Brijegu

Prvi put u Širokom Brijegu bit će organizirana Tijelovska procesija od crkve na Brijegu do središnjeg gradskog trga.

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo ove godine obilježava se u četvrtak, 8. lipnja, a svete mise tog dana u Širokom Brijegu bit će kao i nedjeljom.Svečana sveta misa bit će u 18:00 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, te će poslije mise biti će Tijelovska procesija od crkve do grada.

Procesija će ići od crkve Ulicom kardinala Alojzija Stepinca do Trga svetog Ante u Klacu gdje će se svećenici i vjernici zaustaviti kod kapelice svetog Ante. Potom će procesija ići Ulicom Antuna Mihanovića i Trgom Ante Starčevića te će završiti na Trgu širokobrijeških žrtava.

Na središnjem gradskom trgu bit će završna molitva i blagoslov s Prvesvetim oltarskim sakramentom.Stoga vas sve pozivamo da na ovu svetu misu dođete pješice. Posebno pozivamo ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike, te framaše, ministrante, članove velikih i dječjih zborova i trećare da sudjeluju na procesiji. Tko može neka pripremi latice cvijeća, te ulice kojima prolazimo ukrasite cvijećem i lampionima.

Bit će postavljena tri oltara, jedan ispred crkve na Brigu, jedan kod kapelice svetog Ante, te jedan kod križa na mostu. Molimo one koji žele oltare ukrasiti cvijećem da se jave u župni ured, navodi se u župnim obavijestima objavljenim na službenoj web stranici Franjevačkom samostana i Župe Široki Brijeg.

Jabuka