Home > BiH > Teretnim autom naletio na djecu na pješačkom i pobjegao

Teretnim autom naletio na djecu na pješačkom i pobjegao

Vozač (65) teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka naletio je na dijete koje je prelazilo cestu na pješačkom prijelazu u ponedjeljak oko 13:30 u Prelogu.Kako javlja međimurska policija, 65-godišnjak je prebrzo vozio te se nije uspio zaustaviti kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Prilikom kočenja vozač je udario dvoje djece koja su prelazila cestu na zebri gurajući bicikle. Uslijed udara u bicikle došlo je do pada bicikla i jednog djeteta na kolnik.

Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen.

Alkotestiranje je pokazalo kako je u trenutku pronalaska bio pod utjecajem alkohola, a policiji je vozač tvrdio kako je alkoholna pića konzumirao nakon nesreće.

Privatnim vozilom ozlijeđeno dijete prevezeno je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđeno
Vozač teretnog automobila zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1770 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci.

Vecrnji list