Tako ti je mala moja kada se ženi Bosanac

Kad je riječ o svadbenim zabavama nebrojeno puta svjedočili smo kako ljudima u svatovima padaju na pamet mnoge otkvačene stvari. A jedna takva dogodila se i tijekom svadbe na Viru. Naime, mladenci i dio gostiju odlučio je proveseliti se tako što su na plaži Bobovik skočili u more.

– Ajde, upadajte! Dobro je more, taman – vikali su dok su gosti jedan za drugim skakali, a trube automobila pratile su njihove skokove. – Skakanje u more odavno je dogovoreno jer ovo nam je bio treći pokušaj da se vjenčamo. Prethodna dva zaustavila je korona dok smo bili u Švicarskoj pa smo obećali kad se konačno vjenčamo da ćemo skakati u more. I tako je i bilo – ispričao nam je mladenac, 30-godišnji Dalibor Božić, koji je inače rođen u Švicarskoj kao i njegova supruga Ramona Heiniger (30).

Daliborovi roditelji su iz BiH (otac iz Njivka, a majka iz Orašja), a na Viru imaju kuću već dvadeset godina. – Željeli smo ovdje prirediti vjenčanje jer za nas je to jedno od najljepših mjesta na svijetu. Ramonini roditelji, koji inače redovito dolaze u Hrvatsku, nažalost nisu mogli stići zbog poslovnih obaveza, a mi više nismo željeli odgađati. Prvo smo išli kod matičara u Nin i to ogromnim kvadom kojeg je unajmio moj kum, pa smo se vratili u Vir gdje je nas desetak skočilo u more. Iza toga otišli smo u našu kuću gdje nas je dočekalo četrdeset ljudi. Priredili su bakljadu, a zabava je potrajala do dugo u noć – priča Dalibor i otkriva kako je upoznao svoju suprugu. –

Poznajemo se petnaest godina, a ja sam zbog nje, dok je radila u parfumeriji, stalno dolazio po isti parfem. Prije devet godina otišli smo na kavu i od tada smo zajedno – ispričao je Dalibor koji radi u švicarskom državnom poduzeću Ruag Ag dok je Ramona zaposlena u Sharpovoj podružnici u Thunu gdje i žive.

vecernji.ba