Home > BiH > Svaka druga mlada osoba želi napustiti BiH: Nezadovoljstvo kvalitetom života glavni uzrok

Svaka druga mlada osoba želi napustiti BiH: Nezadovoljstvo kvalitetom života glavni uzrok

Slike kofera i autobusa punih mladih ljudi koji u ruci drže jednosmjernu kartu postale su svakodnevica. Mišljenja među onima koji su se vratili su podijeljena, jedni bi se vratili, a drugi na to ni ne pomišljaju.

Točni podaci koliko je mladih napustilo Bosnu i Hercegovinu ne postoje, ali prema istraživanjima, svaki drugi mladi čovjek koji je ostao u zemlji želi to uraditi. Nezadovoljstvo kvalitetom života glavni je pokretač interesa mladih za odlazak u inozemstvo.

Bihać – grad u kojem mladih ima, i grad iz kojeg oni sve više odlaze. Osobito je to vidljivo u ljetnim danima. Svaki drugi automobil je sa stranim registarskim oznakama. U Njemačku je 2014. godine, odmah nakon završetka srednje škole, otišao i Kenan Mešić, javlja BHRT.

https://youtu.be/dzEO1_vWHQ4

“Fakultet pri otežanoj financijskoj situaciji, kao kod većine naših obitelji, nisam si bio u mogućnosti da priuštim. I poslove je bilo teško pronaći i pritom su bili slabo plaćeni. Na početku je bilo teško, uraditi priznavanje diplome, snaći se… Čovjek razmišlja je li to ispravno ili ne.”, priča Mešić

Vecernji list