Strukovna škola dobila poziv za sudjelovanje u sklopu ERASMUS+ programa

European Grants international Academy (EGINA) uputila je poziv Srednjoj strukovnoj školi “Silvije Strahimir Kranjčević” u Livnu, za sudjelovanje na projektu za srednje strukovne škole (Pilot VET mobility scheme) u sklopu ERASMUS+ programa, te je rješavanje aplikacije u tijeku, a u fokusu je područje ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma.

Jedan od ciljeva projekta je podržati mobilnost u državama članicama Europske Unije i zemljama proširenja (i zemlje zapadnog Balkana) kako bi se poboljšale vještine i kompetencije učenika strukovnog obrazovanja.

Strategija Evropske Unije za strukovno obrazovanje ima za cilj promicanje istog kako bi se zadovoljile promjenjive potrebe tržišta rada. U trajanju od 42 mjeseca, počevši od listopada ove godine, projekat bi se proveo u 4 faze, tijekom kojih bi se uspostavila nacionalna mreža za mobilnost, obučavalo osoblje strukovnog obrazovanja, izvršila razmjena dobrih praksi između država članica EU i zemalja proširenja te potakla mobilnost učenika i profesora.

Učenici naše škole bili bi u mogućnosti ići na razmjenu u neku od zemalja partnera na projektu, članica EU (Njemačka, Portugal, Italija, Bugarska) u trajanju do 5 tjedana.

Škola je također, krajem prošle godine, sudjelovala u apliciranju za IPA projekt GREEN-SCHOOL-EDU – projekat prekogranične suradnje Hrvatske – Bosne i Hercegovine i Crne Gore (Grad Vodice, Grad Livno, SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, i JU OŠ Braća Ribar, Nikšić), čiji su, neki od ciljeva, promicanje korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, zaštita okoliša i prirode, educiranje mlade populacije u vezi sa sustavom obnovljive energije u osnovnim i srednjim školama.

Djelatnici škole Silvije Strahimir Kranjčević ustrajnim radom i apliciranjem na edukativne i učinkovite projekte žele učenicima osigurati što bolje uvjete strukovnog obrazovanja i mogućnost učenja u zemljama EU.