Stožer civilne zaštite Grada Livna donio nekoliko Odluka

Stožer Civilne zaštite Grada Livna kojim zapovijeda gradonačelnik Luka Čelan na redovitoj sjednici koje održava tijekom krizne situacije donio je nekoliko Odluka. Riječ je o Odluci o izdvajanju sredstava za nabavku opreme Domu zdravlja Livno, Odluku o odobravanju sredstava za nabavku sjemenskog i sadnog materijala poljoprivrednim proizvođačima na području grada Livna, Odluku o odobravanju sredstava Crvenom križu Grada Livna za nabavku paketa prehrambenih i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji u Livnu, te Odluku o oslobađanju naknada za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Livna.

Tako će u skladu s donesenom odlukom Grad Livno izvršiti nabavu defibrilatora i EKG aparata za potrebe Doma zdravlja Livno. Također je Grad Livno u proteklom periodu za potrebe Doma zdravlja nabavio nekoliko beskontaktnih toplomjera te određenu količinu dezificijensa. Sva oprema bit će isporučena Domu zdravlja Livno kroz nekoliko dana.

Putem Službe za gospodarstvo i inspekcijske poslove Grad Livno je prikupio podatke o zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima za besplatnu podjelu sjemenskog i sadnog materijala za krumpir, kukuruz, grah, crveni luk, ciklu i mrkvu. Ukupno se prijavilo šesto osamdeset zainteresiranih osoba. Svi oni će javnim pozivom i pozivom putem telefona biti obaviješteni o načinu podjele i preuzimanja sadnog i sjemenskog materijala.

Također na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Livna Odlučeno je odobravanje sredstava za kupovinu stotinu paketa prehrambenih i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji iz Livna.

Razmatrana je o Odluka o privremenom oslobađanju naknada za zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Grada Livna. Odlučeno je da, zbog teške ekonomske situacije i nemogućnosti obavljanja svojih djelatnosti, počevši od 1. travnja 2020. godine zakupnine budu oslobođeni svi poslodavci koji imaju ugovor o zakupu prostora s Gradom Livnom.

Priopćeno je iz Ureda za informiranje Grada Livna.