Home > Županija > Stožer Civilne zaštite općine Kupres: Nema evidentiranih osoba zaraženih korona virusom na području općine Kupres

Stožer Civilne zaštite općine Kupres: Nema evidentiranih osoba zaraženih korona virusom na području općine Kupres

Stožer Civilne zaštite općine Kupres,postupajući sukladno Zakonu o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća („Službene novine Federacije BiH“ broj 39/3,22/06 i 43/10) ,Naredbama Federalnog Stožera Civilne zaštite,Vlade Hercegbosaske Županije i nadležnih ministarstva Hercegbosanke županije provodi aktivnosti u zaštiti građana općine Kupres vezano za pojavu Corona virusa (COVID 19).Od strane gore narečenih zaprimljeno je 20.(dvadeset) Naredbi i Odluka.

Općinski stožer civilne zaštite izdao je Zapovijedi za realizaciju:

1. JKP“Kupres“ u suradnji sa DVD „Kupres“ima izvršiti čišćenje,pranje i dezinfekciju gradskih ulica ,trgova,javnih parkinga ,trotoara,parka i prostora koji su popločani

2. Služba Civilne zaštite općine Kupres u suradnji sa poduzećem za dezinfekciju „ARHITRAV-MN“ d.o.o Ljubuški ima izvršiti dezinfekciju svih prostora i javnih ustanova kojima je osnivač općina Kupres.

3. Zapovijeda se privremena obustava,pružanja usluga u frizerskim i kozmetičkim salonima na području općine Kupres.

4. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija (hotela ,restorana,pizzerija,slastičarni i dr.) kladionica,svadbenih salona i dječjih igraonica.

5. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga za:kina, knjižnice, muzeje,sportske centre i rekreacijske objekte i slično na području općine Kupres.

6. Trgovine osnovnim prehrambenim artiklima, supermarketi, tržnice, pekare, ljekarne, benziske crpke na području općine Kupres da svoj rad organiziraju sukladno dopuštenom radnom vremenu uz osiguranje protok kupaca i klijenata na način da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 1,5 m između osoba uz poštivanje ostalih higijensko –epidemioloških mjera.

Za navedene Zapovijedi odeđene su osobe i Službe koje su su dužne provoditi iste.

Inspekcijske Službe općine Kupres su redovito na terenu,obilaskom ugostiteljskih objekata 18.03.2020 godine utvrđeno je da osam ugostiteljskih objekata nisu bili zatvoreni, te su isti nakon upozorenja od strane inspekcijskih Službi i zatvoreni.

• Nema evidentiranih osoba zaraženih CORONA virusom na području općine Kupres.

• Izvršena je dezinfekcija prostora u javnim ustanovama kojima je osnivač Općina Kupres.

• Izvršeno je dezinfekcija svih ulica na području općine Kupres

• Trgovine osnovnim prehrambenim artiklima poštuju sve preporuke u svezi protoka kupaca i boravka u prostorima istih.

Zapovjednik stožera

Zdravko Mioč