Što nam je popravilo krvnu sliku u ovoj godini?

Ruku na srce, godina na izmaku nije godina koju će većina čovječanstva pamtiti po dobrome. Ova aktualna pandemija koja nas je većinu godine prilično ograničila u aktivnosti koje smo do donedavna uzimali zdravo za gotovo, kao što su to odlasci u kina, na sportske aktivnosti pa čak i druženja s prijateljima i obitelji.

Pa ipak, nikad ništa nije crno kao što se to možda čini. Na kraju dana, sve u životu je pitanje perspektive i ponekad je dovoljno samo malo promijeniti fokus i ugledat ćemo neku svijetlu točku. Upravo je to poanta teksta koji čitate, pronaći nešto lijepo u godini koju će povijest upamtiti kao jednu od groznijih.

Ove smo godine udomili više kućnih ljubimaca nego ikad prije

Godina od koje se opraštamo možda jest bila prilično loša za ljude, ali su zato životinje osuđene na skloništa profitirale. Osobito kad su u pitanju mačke i psi. Statistički podaci, naime, pokazuju kako smo tijekom ove godine udomljavali više životinja nego prethodnih godina.

Diljem kugle zemaljske ispraznili su se mnogi azili, a gdjekad se na udomljavanje čekalo čak mjesecima. Osim toga, takva se potražnja odrazila i na čitavu industriju vezanu uz kućne ljubimce. Veći broj udomljavanja potaknuo je i potrošnju što pak je posljedično rezultiralo rastom ove industrije.

Priroda se oporavlja

Nije nikakva tajna da smo tijekom posljednjih nekoliko desetljeća prirodi nanijeli više štete nego brojne generacije koje su Zemljom hodale prije nas. Upravo je zato jedna od rijetkih pozitivnih stvari proizašlih iz praktično globalnog lock downa nevjerojatan oporavak prirode. Sjetite se samo fotografija čistih venecijanskih kanala kojima smo se čudom čudili zatvoreni u svoje domove!

Rad od kuće

Svijet je zahvaljujući okolnostima u kojima živimo proteklih mjeseci konačno ušao u novu eru uredskog poslovanja! Gotovo je s čekanjima u kolonama i neugodnim isprikama za kašnjenje na poslovne sastanke. Ove smo godine definitivno dokazali da smo radeći od kuće produktivniji nego kad radimo zatvoreni u uredima, a pritom je velika većina nas i mnogo sretnija!

Knjige su se vratile u modu

Nakon što smo pogledali sve što se nudi na Netflixu, vratili smo se vidu zabave za koji se dugo smatralo da je na rubu izumiranja. Bez obzira na to jesmo li čitali klasične ukoričene knjige ili smo pak sadržaj konzumirali na suvremenim elektroničkim pomagalima za čitanje, neosporna je činjenica da se ove godine pročitalo više knjiga (ili bilo kojih drugih tiskovina po vašem izboru) nego posljednjih par godina zbrojeno!

Znanost je pokazala mišiće!

Ako ste posljednjih dana čitali vijesti, onda znate da je cjepivo protiv korone nevjerojatan podvig kad je u pitanju brzina kojom je stvoreno. Ovo je nevjerojatno postignuće moguće isključivo zbog tehnologije koja je znanstvenicima diljem svijeta omogućila brzu razmjenu znanja pa ćemo, ako se stvari poslože prema planu, iduće godišnje doba dočekati corona free!

Božić kao nikada do sad

Ova godina je iz korijena promijenila naš život, a sada se napokon bliži kraju. Dolazak nove godine ne znači da će svi izazovi preko noći nestati, ali nam daje nadu i vjeru u novi početak, koji ćemo dočekati vedriji i snažniji nego ikada prije. Stoga je Samsung ove godine s posebnom pažnjom pripremio brojna iznenađenja kako bi blagdanska čarolija nadišla svaku distancu.

Premium uređaji, kao što su Galaxy S20 FE, Watch3, Tab S7+, Buds Live i Note20, jedinstveni QLED i Lifestyle televizori te vrhunski kućanski uređaji, vašim najmilijima mogu biti nagrada za odolijevanje svim izazovima u ovoj godini. Nova generacija Samsung pametnih telefona, tableta, satova, slušalica i ostalih gadgeta je dizajnirana upravo u ovoj godini velikih promjena. Stoga će takav poklon najmilijima biti nagrada za odolijevanje svim izazovima, ali i zalog za sigurnost i bezbrižno ovladavanje svega što život stavlja pred njih.

Svi zainteresirani i željni tehnoloških radosti moći će brzo, jednostavno, sigurno i uživo pogledati blagdansku ponudu i pronaći sjajan poklon među vrhunskim Samsung uređajima. Samsung Holiday mobilni paviljon do 20. prosinca svi zainteresirani mogu posjetiti na parkiralištu IKEA-e. Ukoliko ste među onima koji u zadnji tren kupuju poklone za svoje najbliže, Samsung Holiday paviljon ćete moći pronaći i kod Garden Malla od 22. do 24. prosinca te kod City Centra East gdje će se nalaziti od 27. do 31. prosinca.