Home > BiH > Što do sada znamo o dolasku Lidla u BiH?

Što do sada znamo o dolasku Lidla u BiH?

Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane.

Trenutno u BiH imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 milijuna eura.

 

Ovaj njemački trgovački lanac već radi na gradnji svojih objekata te pripremi dokumentacije za gradnju u više gradova BiH. Kako Klix.ba saznaje Lidl će, kada službeno otvori svoja vrata za kupce, odjednom otvoriti 15 objekata. To bi se trebalo dogoditi najkasnije početkom 2027. godine.Sljedeće godine cilj je otvaranje još deset poslovnica te rast broja objekata svake godine. U konačnici za 10 godina Lidl bi u BiH mogao imati između 70 i 80 poslovnica.Ono što je važno istaknuti je da će prilikom otvorenja prvih poslovnica imati oko 1.500 radnika te da će početna investicija iznositi preko pola milijarde maraka. Lidl trenutno gradi objekte u nekoliko gradova, poput Sarajeva, Bijeljine i slično, dok je u fazi dobivanja dozvola u nekim drugim gradovima, poput Istočnog Sarajeva. S tim u vezi nedavno je usvojena odluka o provođenju regulacijskog plana u općini Istočna Ilidža, gdje će Lidl graditi objekat na 2.400 metara četvornih.

 

U Sarajevu su započeli radovi u naselju Halilovići te će objekt biti izgrađen u sljedećih šest mjeseci.Važan korak u investiciji Lidla u BiH je i početak gradnje distributivnog centra u Lepenici kod Kiseljaka, gdje će u sljedeće dvije godine biti izgrađen suvremeni logistički centar na 60.000 metara četvornih. S ukupnom vrijednošću od preko 100 milijuna eura, ovo značajno ulaganje će dugoročno doprinijeti lokalnoj zajednici stvaranjem preko 200 radnih mjesta.

 

Podsjetimo, Lidl Bosna i Hercegovina dio je lanca maloprodajne kompanije Lidl, koja je jedna od vodećih maloprodajnih lanaca hrane u Njemačkoj i Europi. Lidl trenutno ima preko 12.200 filijala i više od 220 logističkih centara u 31 zemlji. Lidl zapošljava oko 376.000 ljudi širom svijeta.

Jabuka.tv