Stiže proljeće; Temperature i do 22 stupnja

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica -6; Bugojno i Sokolac 5; Banja Luka, Bihać, Ivan Sedlo i Sanski Most 6; Drvar, Gradačac i Jajce 7; Livno, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 8; Tuzla i Zenica 9; Mostar, Neum, Stolac i Trebinje 12; Grude i Široki Brijeg 13°C;

U drugoj polovini dana u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C.

U utorak, 17.03.2020., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Postepeno povećanje oblačnosti sa sjevera od poslijepodnevnih sati. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U srijedu, 18.03.2020., u Bosni se prije podne prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu do zemlje 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje 22°C.