Stiže nam “prava” jesen, očekujte pljuskove i pad temperatura

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše prije podne i sredinom dana.

U jutarnjim satima po kotlinama lokalno može biti magle. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Padaline u Bosni se očekuju krajem dana i u ranim jutarnjim satima u četvrtak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Od jutarnjih sati padavine u Bosni, a od sredine dana prema poslijepodnevnim satima i u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

U petak se u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovici dana. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.