Home > BiH > STARTUP IZ MOSTARA Prikupili 12 milijuna maraka investicija, glavni financijer Mate Rimac

STARTUP IZ MOSTARA Prikupili 12 milijuna maraka investicija, glavni financijer Mate Rimac

IT startup Rolla, društvena platforma za fitness koja korisnicima omogućava praćenje, natjecanje i zabavu dok vježbaju, dobio je ukupno 6,3 milijuna eura (12,2 milijuna KM) investicije u seed rundi financiranja, javlja Bloomberg Adria.Ovo je najveća investicija za startup iz fitness-tehnološke sfere u Središnjoj i Istočnoj Europi (SIE). Investiranje je predvodio Mate Rimac, hrvatski poduzetnik i izvršni direktor tvrtke Rimac Group, te rumunjska Hellen’s Rock, obiteljski ured poduzetnika Sache Dragica, stoji u priopćenju Rolla-e.

S prikupljenim sredstvima, Rolla planira uspostaviti regionalno razvojno središte u BiH i europsko komercijalno središte kako bi proširila svoje poslovanje na Zapadnu Europu i povećala svoju bazu korisnika. Igor Krezić, osnivač i direktor firme Rolla, je ranije za medije izjavio da je primarna misija ove platforme promijeniti i poboljšati zdravlje korištenjem tehnologije.

“Rolla besprijekorno omogućuje prijelaz između aktivnosti u zatvorenom u aktivnosti na otvorenom i pruža vam cjelovit pregled napretka”, rekao je osnivač ove platforme. Tvrtka je ranije ove godine izdala beta verzije svojih aplikacija Rolla One i Rolla World za rane korisnike. Pune verzije će biti spremne za lansiranje u prvom tromjesečju 2024. godine, stoji u priopćenju za medije.

Rolla je osnovana 2019. u Bosni i Hercegovini. Platforma se sastoji od dvije aplikacije: mobilna aplikacija Rolla One prati sve fitness metrike i tjelesnu aktivnost, dok desktop aplikacija Rolla World omogućuje korisnicima trčanje i vožnju biciklom u virtualnom svijetu.Jedini u BiH

Startupu Rolla, koji je u listopadu 2021. godine u investicijskoj rundi serije A prikupio 1,7 milijuna eura (3,4 milijuna KM). U ovaj bh. startup su investirali privatna obiteljska kompanija Hellens Rock Capital i Angel investitor iz Srbije.

“Rolla je osnovana 2019., upravo zbog nedostatka aplikacija koje omogućavaju prijelaz između aktivnosti u zatvorenom u aktivnosti na otvorenom, i obrnuto”, rekla je za Bloomberg Adriu Nikolina Zeljko, Performance Marketing Manager kompanije Rolla. Govoreći iz vlastitog iskustva, potvrđuju da BiH kasni za startup scenom u regionu, no da su se stvari počele razvijati. Ističu da trenutno nedostaje aspekt podizanja svijesti kroz edukacije i mentorstvo, te podrška kroz inkubatore i akceleratore, no tu je i nedostatak formalno-pravnih rješenja za osiguravanje investicijaMi smo uspjeli privući investitore zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu osnivača i ostatka tima, ali i zbog same ideje o proizvodu”, dodala je Zeljko.

Hercegovina.info