Home > BiH > Stanje na cestama BiH: Upozorenja magli, radovima i zimskoj opremi

Stanje na cestama BiH: Upozorenja magli, radovima i zimskoj opremi

Na cestama uz kotlove i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Na tim područjima kolnik je vlažan, dok se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po suhom kolniku.

Vozače BIHAMK-a također upozorava na lokalno jake udare vjetra.Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj izvode se sanacijski radovi na nekoliko mjesta, pa se na tim dijelovima vozi usporeno, uz izmjenično propuštanje vozila.

Zbog radova tijekom dana, usporeno se vozi i na magistralnim cestama: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog polaganja završnog sloja asfalta, danas se obustavlja promet na dijelu regionalne ceste R-456 Priboj-Sapna (kroz mjesto Rastošnica) od 08:00 do 18:00 sati. Tijekom obustave koristi se alternativni put Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.Danas završavaju i sanacijski radovi na magistralnom putu Prača-Hrenovica (dionica Podgrab-Sastavci), pa se u vremenu od 08:00 do 16:00 sati vozi jednom trakom, uz izmjenično propuštanje vozila.

Trenutno su u tijeku radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-15 Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), zbog čega se na tom mjestu vozi usporeno, uz izmjenično propuštanje vozila.

Na graničnim prijelazima, promet putničkih vozila odvija se uz zadržavanja do 30 minutaPodsjećamo da je posjedovanje zimske opreme na cestama u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno, ističu iz BIHAMK-a.

Jabuka.tv