Home > Magazin > Šta se događa u Makarskoj: Plaže pune, smještaji zjape prazni

Šta se događa u Makarskoj: Plaže pune, smještaji zjape prazni

Cijene su veće nego prošle godine, no turista ne manjka. Možda je skupo Hrvatima, ali čini se da nije i strancima. Ipak, u lipnju Makarska rivijera bilježi pad od 6 posto i u broju turista i u noćenjima u odnosu na prošlu godinu.Smještaji zjape prazni

Plaža u centru Makarske je krcata, a mjesto za ručnik može se pronaći tek u hladu.

Ali zato kreveti u privatnom smještaju zjape prazni – predsezona je u potpunosti podbacila kaže za N1 Anđelko Kujundžić, predsjednik makarske Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja.

– Što se tiče ove godine po meni predsezona je rupa. Privatnom smještaju po mom mišljenju manjka 30 posto gostiju – rekao je.– Imamo oko 2.970 stanova neprijavljenih u Makarskoj. Kad to zaokružimo na tri, neka je po dva ili dva i pol kreveta, to je 8-9 tisuća kreveta koji su van naše udruge i općenito van iznajmljivača – kaže Kujundžić.

A je li do cijene?
A gosti pomno gledaju i u cjenike restorana – dvije piletine s pomfritom ovdje koštaju oko 25 eura. Obična kava ovisno o lokaciji – od jednog eura i 15 centi do dva na rivi. Sat parkinga na rivi četiri, a kugla sladoleda dva eura.