SSK na zanimljivom stručnom putovanju u Splitu

Učenici i profesori iz Srednje strukovne škole jučer su imali zanimljivo edukativno putovanje u Split. Zahvaljujući suradnji s prof. Miroslavom Radmanom, ujutro su posjetili Mediteranski institut za istraživanje života na kojem ih je svojom životnom pričom oduševio istaknuti znanstvenik i izumitelj Igor Štagljar, profesor na Odjelu za biokemiju i medicinsku genetiku na Sveučilištu u Torontu.

Nakon predavanja na Institutu, skupina učenika koja je radila na projektu „Od učionice do zvijezda“ , nazočila je završnoj konferenciji projekta u Elektrotehničkoj školi Split.

Prehrambeni tehničari i fitofarmaceuti, zajedno sa svojim profesorima, posjetili su Srednju školu „Braća Radić“ u Kaštel Štafiliću u kojoj su imali priliku vidjeti suvremeno opremljene plastenike te kemijski i mikrobiološki laboratorij. Posjet je dio programa Potpore poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju koji je financiralo Ministarstvo poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva HBŽ s ciljem popularizacije poljoprivrede u školama.

U večernjim satima SSK je bila gost na završnom Festivalu izvrsnosti 2022. u Solinu na kojem su svoje radove predstavili učenici iz brojnih škola Splitsko-dalmatinske županije koji su sudjelovali na projektu „Čuvari baštine“.

SSK Livno