Srednjoškolcima se nudi plaćena ljetna praksa u hotelima u Livnu i Dalmaciji

S ciljem stvaranja stručnoga osoblja koje će biti nositelj razvoja turizma u Livnu, Saša Grabovac, ravnatelj Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u utorak je potpisao Sporazum o suradnji s ravnateljem poduzeća Novitas d.o.o Mirkom Brdarom. U sklopu tog poduzeća u Livnu se nalazi i istoimeni hotel, a sporazum podrazumijeva razmjenu iskustava i znanja, suradnju na projektima od zajedničkoga interesa, obavljanje stručne prakse u hotelu, stručno usavršavanje, kao i organizaciju radionica.

“Ono što je sporazumom definirano omogućit će učenicima ugostiteljskih zanimanja primjenu teorijske nastave u praksi koja će početi odmah”, kazao je Feni Grabovac.

Najavio je kako će uslijediti i razgovori s njihovim partnerima koji posjeduju hotelske sadržaje u Dalmaciji, gdje bi kao i ranijih godina učenici smjera – konobari, kuhari i hotelijersko turistički tehničari obavljali plaćenu ljetnu stručnu praksu po, kako kaže, ekskluzivnim dalmatinskim hotelima. Učenici bi tako dobili ugovore o radu, plaću, osiguranje i sva prava i obveze koji proizlaze iz radnog odnosa.

“Smještaj je osiguran u hotelskim sobama. Stručna praksa će se obavljati u smjenama, uz svakodnevnu kvalitetnu edukaciju mentora. Razvoj i napredovanje u prvom redu mladih zaposlenika i učenika ima osobitu važnost u okviru aktivnosti hotela gdje će stručnu praksu obavljati”, naglasio je ravnatelj.

Na kraju je dodao da se nakon završene srednje škole livanjskim učenicima pruža mogućnost stalnog zapošljavanja u tim turističkim destinacijama.

Fena